Pohjarakentaminen

Ammattitaitoinen pohjarakentaminen varmistaa vankan perustan tuleville rakennushankkeille. Tarjoamme testatut ja ympäristöystävälliset ratkaisut, jotka edistävät kestävää kehitystä ja takaavat rakennusten pitkäikäisyyden.

Laadukasta pohjarakentamista

Pohjarakentamisessa keskitymme erityisesti siihen, miten maaperä kestää rakennuksen massan ja siihen kohdistuvat paineet. Varmistamme rakenteiden toimivuuden ja pitkän käyttöiän laadukkaalla suunnittelulla ja huolellisella toteutuksella. Palvelumme kattaa koko prosessin maanrakennustöistä aina pohjan tiivistämiseen, varmistaen, että jokainen vaihe vastaa alueen erityistarpeisiin. Tiivis yhteistyö kuntien ja kaupunkien kanssa mahdollistaa ratkaisut, jotka tukevat paikallisia tavoitteita ja vaatimuksia, parantaen samalla alueiden käytettävyyttä ja turvallisuutta.

Kysyttävää? Ota yhteyttä

Hannu Ekonoja

Liiketoimintajohtaja

Puh. +358 400 190 351


Pohjarakentaminen Lapissa

Lapin ainutlaatuinen ja vaihteleva maasto tekee pohjarakentamisesta alueella erityisen haasteellista ja tärkeää. Alueen maaperässä syvyys kallioon voi vaihdella suuresti, mikä edellyttää erityisen huolellista suunnittelua ja toteutusta. Pohjarakentamisen palvelumme kattavat kaiken tarvittavan maan louhinnasta täyttöön, ottaen huomioon kunkin projektin yksilölliset tarpeet. Kokeneet tiimimme pystyvät tarjoamaan joustavaa palvelua varmistaen, että jokainen rakennushanke perustuu vakaalle ja luotettavalle pohjalle.

Kaksi työmiestä tasoittaa hiekkapohjaista maata työkoneilla.

Varmistamme rakenusten toimivuuden ja pitkän käyttöiän laadukkaalla suunnittelulla ja huolellisella toteutuksella

Pohjatyöt luovat perustan onnistuneelle rakennusprojektille

Pohjarakentamisen urakointi alkaa perusteellisella maaperän valmistelulla, joka varmistetaan, että maaperä on sopiva rakentamiseen. Tähän sisältyy maanpoisto, täyttö, tasoitus ja tarvittaessa maanparannustoimenpiteet. Pohjan rakentaminen on vaihe, jossa luodaan kestävät ja turvalliset puitteet perustukset. Ne tehdään kestämään maan päälle tulevien rakenteiden painon ja alueen erityiset sääolosuhteet. Asennamme myös viemäröinti- ja sadevesijärjestelmiä, jotka ovat olennainen osa rakennuksen vedenpitävyyden ja kuivuuden varmistamista. Lisäksi toteutamme maanvahvistus- ja stabilointitöitä, jotka parantavat maaperän kantavuutta.

 • Selvitetään maaperän rakenne
 • Toteutetaan yksityiskohtaiset maanrakennustyöt, kuten paalutukset, massanvaihdot ja tiivistykset
 • Varmistetaan kestävä ja luja pohja rakennushankkeelle

Valmistuneet kohteet

Pohjarakentamisen kokenut toteuttaja

1. Kokenut työnjohto

Osaava työnjohto on avainasemassa laadukkaan ja tehokkaan urakoinnin toteuttamisessa. Työnjohtajamme ovat alansa asiantuntijoita, joilla on vuosien kokemus ja syvällinen tietämys maanrakennusalalta.

 

2. Monipuolinen kalusto

Monipuolinen kalusto on onnistuneen projektin perusta. Meidän kattava kalustovalikoimamme mahdollistaa erilaisten ja vaativienkin maanrakennusprojektien toteutuksen tehokkaasti ja turvallisesti.

3. Täsmällinen urakointi

Ymmärrämme, että projektien onnistuminen riippuu aikataulujen pitävyydestä ja tarkkuudesta työn suorittamisessa. Maanrakennusprojektimme toteutetaan yhdessä huolellisesti suunnitellun aikataulun mukaisesti.

 

4. Sertifioidut toimintatavat

Työtapamme täyttävät ISO 9001 ja ISO 14001 -sertifikaattien mukaiset laatu- ja ympäristövaatimukset. Huomioimme työssämme urakoinnin vaikutukset lähiympäristöön ja kehitämme toimintatapojamme jatkuvasti.

Usein kysyttyä pohjarakentamisesta

 • Mitä vaiheita pohjarakentaminen pitää sisällään?

  Pohjarakentamisen ensisijaiset vaiheet alkavat maaperän analyysillä ja valmistelulla, joka sisältää maanpoiston, täytön ja tasoituksen. Lisäksi suoritetaan viemäröinti- ja sadevesijärjestelmien asennus sekä maanvahvistus ja stabilointityöt tarpeen mukaan.

 • Kuinka varmistatte pohjarakentamisen laadun?

  Pohjarakentamisen laadun varmistamiseksi käytämme vain testattuja ja luotettavia rakennusmateriaaleja ja -menetelmiä. Lisäksi suoritamme jatkuvaa laadunvalvontaa koko prosessin ajan, mukaan lukien tarkat mittaukset ja inspektionit, varmistaaksemme, että kaikki työvaiheet täyttävät tiukat standardit.

 • Miten huomioitte ympäristövaikutukset pohjarakentamisen aikana?

  Ympäristövaikutukset huomioidaan kaikissa pohjarakentamisen vaiheissa. Käytämme ympäristöystävällisiä materiaaleja ja menetelmiä, suoritamme ympäristövaikutusten arviointeja ja pyrimme minimoimaan maaperän ja lähialueiden häiriöt. Lisäksi kiinnitämme huomiota jätteen vähentämiseen ja asianmukaiseen jätehuoltoon.

 • Millaisia haasteita pohjarakentamisessa voi kohdata?

  Pohjarakentamisessa voi tulla vastaan monenlaisia haasteita, kuten odottamattomia maaperäolosuhteita, vesistöjen läheisyyttä tai ympäristönsuojelullisia rajoituksia. Myös sääolosuhteet voivat vaikuttaa työn edistymiseen. Valitsemme eri tilanteisiin sopivat tekniset ratkaisut vuosien kokemuksella erikokoisista maanrakennushankkeista.

Kokonaisvaltaiset maanrakennustyöt Lapissa

Pyydä tarjous

Hannu Ekonoja

Liiketoimintajohtaja

Puh. +358 400 190 351